Hoe ze worden gemaakt: Tesla Model S versus BMW i3

Zowel BMW als Tesla hebben een mooie How It’s Made-video gemaakt waarin ze vertellen hoe hun elektrische bolides worden geproduceerd. Fascinerend om te zien, al was het alleen al om het verschil tussen de Duitse en Amerikaanse manier van vertellen. Neem er even de tijd voor, want dit is een avondvullend programma.

Lees verder “Hoe ze worden gemaakt: Tesla Model S versus BMW i3”

Video

Eerste Formule E-raceauto gepresenteerd in Las Vegas

In september van dit jaar start het eerste kampioenschap voor volledige elektrische raceauto’s.  Op tien stratencircuits in steden over de hele wereld zullen in het eerste seizoen tien teams mee doen. Renault introduceerde haar auto, de Spark-Renault SRT_01e, op de Las Vegas Strip. Deze auto heeft 200 kW (270 pk) vermogen en een topsnelheid van 240 km/uur  en is het resultaat van een samenwerking tussen Spark Racing Technology, Dallara (chassis), Williams (accu), McLaren (aandrijflijn en elektronica) en Michelin (banden).

Bekijk ook de video waarin de auto met F1-coureur Lucas di Grassi achter het stuur zijn debuut maakt. Helaas onder begeleiding van nare achtergrondmuziek, want we hadden graag gehoord wat het echte geluid (of gebrek daaraan) van de auto was. Lees verder “Eerste Formule E-raceauto gepresenteerd in Las Vegas”

Video

Nissan Leaf plaagt pompbedienden

Een beetje gemeen is het wel: een elektrische auto voor een benzinetankstation rijden en de pompbediende vragen ‘m helemaal vol te gooien. Nissan deed het met de Leaf in Zuid-Afrika en dat leverde deze beelden vol verwarring op. Gelukkig voor de pompbedienden zal het niet lang meer duren voordat dit geintje niet meer lukt: elektrische auto’s zijn hier om te blijven.

Lees verder “Nissan Leaf plaagt pompbedienden”

Video

Kinderspeelgoed voor volwassenen: racebaan met Renault ZOE’s

Het gezegde “mannen blijven kinderen alleen het speelgoed wordt duurder” wordt hier nogmaals bevestigd. We hebben er vroeger allemaal mee gespeeld: de elektrische autootjes die via een afstandsbediening met een rotvaart over een racebaan werden gejaagd. Het leek Renault leuk om dat eens op grote schaal te doen en twee mensen vanuit een helikopter de auto’s te laten bedienen. En zo geschiedde! Nou ja, met de hulp van wat special effects. Lees verder “Kinderspeelgoed voor volwassenen: racebaan met Renault ZOE’s”

Video