Heb jij al last gehad van “laadrazernij”?

In Silicon Valley is een nieuwe term opgedoken: “charge rage”: razernij als gevolg van het niet kunnen laden van de EV. Net zoals in Nederland neemt ook in Californië- mede door fiscale maatregelen – het aantal elektrisch aangedreven auto’s sterk toe.  Helaas blijft het aantal laadvoorzieningen (met name op bedrijfsterreinen) achter bij de vraag. Dit zorgt voor irritaties bij EV-rijders die graag hun auto willen laden tijdens hun werktijd zodat ze met een volle accu aan de terugreis kunnen beginnen, zo meldt het lokale San Jose Mercury News. Kabels worden zelfs uit auto’s getrokken als deze nog niet actief aan het laden zijn.

Pacific Gas & Electric Company – een Amerikaanse particulier nutsbedrijf – verwacht dat er 800.000 EV’s op de wegen zullen rijden in 2020 tegen de 20.000 op dit moment. Er zullen drastische maatregelen moeten worden genomen om te voldoen aan de vraag naar laadplekken. Ter illustratie: er zijn nu vijfduizend openbare stations en bij bedrijven nog eens twintigduizend in de hele staat Californië. Sommige bedrijven nemen al maatregelen en kiezen ervoor om de laadplekken te laten reserveren, met een maximale laadtijd van 2 uur.

Hoe is het bij jullie gesteld met de beschikbaarheid van laadpalen, thuis, onderweg en op werk? Wij, de mensen achter EV Gear, moeten toch eerlijk bekennen enkele keren last te hebben gehad van laadrazernij als we weer eens thuiskomen bij twee bezette laadplekken waar EV’s (of, als je het de EV-rijder vraagt, nog erger: PHEV’s) staan geparkeerd. Zeker als de accu’s al netjes vol zitten en de auto’s nog uren blijven staan, gaat het bloed sneller stromen. Wat doen jullie in dat soort gevallen? Halen jullie zelf de auto van de laadplek als de accu’s vol zitten? Al wel eens op aangesproken door buren of andersom? We zijn benieuwd naar jullie ervaringen!

Aside

2 gedachtes over “Heb jij al last gehad van “laadrazernij”?

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s