Ford presenteert C-Max Energi concept – rijden op zonne-energie

Met een dreigend tekort aan laadpunten in het achterhoofd is het helemaal niet vreemd om een alternatieve energiebron aan boord te hebben. Ford doet dat door haar C-Max te voorzien van een zonnepaneel. Dat is niet nieuw, maar dit zonnepaneel is een stuk krachtiger dan eerdere pogingen via het dak energie in de auto te krijgen.

C-Max-Solar-4

Het zonnepaneel op de Ford C-Max Solar Energi is zo krachtig dat een dag in de volle zon gelijkstaat aan vier uur aan de stekker in het normale stroomnetwerk. Dat lijkt nog steeds traag, maar is een aanzienlijke stap vooruit vergeleken met eerdere geïntegreerde zonnepanelen. Dat komt onder andere doordat de zonnecellen met de zon meedraaien om altijd zoveel mogelij lichtopbrengst te hebben. Vanzelfsprekend gebeurt het laden continu: ook tijdens het rijden. Toch iets wat niet van een stekker gezegd kan worden.

Ford C-Max Solar Energi

Concept
Ford presenteert deze C-Max Concept (er is nog niets bekend over een productiemodel) tijdens de CES in Las Vegas. Autofabrikanten laten zich daar steeds vaker laten zien omdat gadgets en auto’s steeds meer samengaan. Zo werd vandaag ook bekend gemaakt dat Google haar besturingssysteem Android in auto’s van Audi, GM, Honda en Hyundai zal integreren.

Bekijk ook deze video die Ford erbij maakte:

Ford presenteert C-Max Energi concept – rijden op zonne-energie

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s